Over ons | Openingstijden | Contactformulier

Bokbieren 2015

Het Oude Vat heeft ruim 300 speciale bieren in het assortiment.
Vanaf 1 oktober zijn de bockbieren weer volop verkrijgbaar en bij ons vindt u bockbieren van kleinere brouwerijen!
Dit jaar staan er ruim 20 verschillende voor u in de winkel.

Hieronder staat een overzicht van de bockbieren die op dit moment voorradig zijn.
Er zullen in de aankomende weken nog meer bockbieren geleverd worden.

Zondebok Halve Maan Duits en Lauret Houtgerijpte Rook dubbelbock Bronckhorster IJsselbok Indian Summer Bock Kees Ayinger Celebrator Lindeboom Bok

Herfstbok – Lindeboom

Dit bier wordt gebrouwen met grote hoeveelheden lichte en donkere moutsoorten. Samen met de toegevoegde hop geven zij dit robijnrode bier een krachtige, karakteristieke smaak die perfect in balans is. Dit bovengistend bier brouwen wij met kristalhelder water uit eigen bron, met uitsluitend natuurlijke grondstoffen.


Herfstbock – Brouwerij Emelisse

Mooi amberrood gekleurd bockbier. De geur is moutig met een gebrande toets. De eerste kennismaking is zoet. Later komen er tonen van chocolade naar boven.


Imperial Doppelbock – Brouwerij Emelisse

Dit zeer zware bokbier van 11,5% is donkerrood van kleur en heeft een mooie, net geen witte schuimkraag. Tonen van caramel en chcolade te herkennen.


Speciaal – Brouwerij Oedipus

Aan de basis van het bier staat een moutstort die traditioneel is voor een bock: veel Münchenermouten en wat gekarameliseerde moutsoorten. Als aanvulling is er wel een gedeelte gerookte mout toegevoegd. Aan het einde van het brouwproces en na de vergisting met een Duitse ondergistende gistsoort, is wel Amerikaanse en Duitse aromahop toegevoegd. Polaris, Simcoe en Chinook hop moeten zorgen voor een fruitige, maar ook harsige smaak en aroma die samen met de rookmout moet zorgen voor een unieke smaaksensatie voor een Bock.


BlackBock – Brouwerij VanDeStreek

Blackbock is een volmoutig bockbier. Maar dan net anders met een gezonde lading hop. Licht in alcohol en verrassend donker door de gebrande mout. Voor op zo’n druilerige dag wanneer je buiten niks te zoeken hebt. JanIsDeMan, Utrechtse graffiti kunstenaar heeft nu samen met Deef Feed ook een eigen tattooshop geopend genaamd: Blackbook Tattoos! Hij maakte het etiket.


Celebrator Doppelbock – Privatbrauerei Ayinger

Bier naar monniks recept, met een dominante moutsmaak. Zeer donker-rood bier met een dikke feestelijke schuimkraag. Het bier heeft een mild-volle body met een hint van koffie die in de afdronk steeds duidelijker naar voor komt. Dit bier is veel minder zoet dat andere Doppelbocks.


Indian Summer Doppelbock – Brouwerij Kees

Als de bladeren van de bomen vallen en de dagen korter wordt het tijd voor een Bockbier. Een Indian Summer Doppelbock op z’n Kees is er één waar je wel even voor moet gaan zitten en van moet genieten. Ouderwets ondergistend gebrouwen en gehopd met de beste kwaliteit Saaz hop.


Zondebok – Brouwerij de Halve Maan

Een stevig donker bovengistend bier met een relatief hoog alcoholgehalte (8%), gebrouwen uit water, gerstemouten, rogge, saaz & brewers gold hop en laurier.

Wanneer vroeger het graan geoogst werd wilde men zo snel mogelijk weten hoe het met de kwaliteit van de gerst gesteld was. Daarom werd het direct vermout en werd er bier van gebrouwen. Zo kon men in het begin van oktober van het nieuwe biergenieten. Meestal werd er een bier gebrouwen met een extra grote storting; hoe mee graan, hoe zwaarder het bier, hoe beter de kwaliteit van de nieuwe oogst beoordeeld kon worden.


Houtgerijpte rook Dubbelbock – Duits & Lauret

Dit robuuste Bockbier is hét bier voor de langer wordende avonden. De geroosterde en gerookte moutsoorten geven dit bier zijn opvallende geur en kleur terwijl de aromatische hopsoorten en subtiele houttoetsen het bier volheid en diepgang verschaffen. Dit zware degustatiebier laat zich prettig zo genieten maar combineert ook uitstekend met mooie stoofgerechten.


Bronckhorster IJsselbok – Brouwerij Rodenburg

Puur en vol van smaak. Geen toegevoegde suikers of caramel. De bovengistende, ongefilterde IJsselbock dankt zijn volle afdronk aan de geroosterde mout, die het bockbier ook zijn donkere kleur geeft. Een aanrader voor de koude en donkere dagen.


Wildebok – Scheldebrouwerij

Dit overheerlijke herfstbier wordt inmiddels niet zonder reden vrijwel het gehele jaar door gebrouwen. Ons veelgeprezen bokbier is simpelweg te lekker om op te moeten wachten. Het schitterend robijnrode bier staat bol van tonen rijp fruit, karamel en chocolade. De geroosterde mout zorgt niet alleen voor een rijke geur maar ook voor een heerlijke nasmaak waar de karameltonen plaatsmaken voor een bittertje.


Pikantus – Brauerei Erdinger

Voor vele liefhebbers een lekkernij dat word gedronken in het koude seizoen. Dit bier heeft een hogere alcoholpercentage dan andere bieren die door Erdinger Weissbräu worden gebrouwen. Voor de liefhebber van sterk bier duurt het seizoen van Pikantus het hele jaar. Erdinger is een Duitse brouwerij die ’s werelds grootste tarwe bierbrouwerij is.


Herfstbock – Brouwerij Budels

Budels Bokbier kent een traditie van meer dan 50 jaar om bokbier te brouwen. Dit ondergegiste robijnrode herst bockbier heeft een stevige, robuuste smaak. Mede dankzij het Munchenermout.


Texels Bock – Texelse Bierbrouwerij

Texels Bockbier is een seizoensbier van hoge gisting. De brouwers gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Bock wordt lang gelagerd. Door deze periode van totale rust in het rijpingsproces, wordt de smaak van het bier verdiept en geïntensiveerd.


 

Eigen producten

Gemertse jonge jenever
Royalven
Gemertse kruiden-bitter
Peelwipper
Wajwatter
Brabants bont koffie likeur

 

Producten bestellen

Wilt u producten bestellen of reserveren? Neem dan contact met ons op.

Bestellen en reserveren