Over ons | Openingstijden | Contactformulier

Port, Sherry, Vermouth

Geen porthuis wordt op zo´n persoonlijke wijze geleid als Niepoort. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl van leidinggeven is de jonge en enthousiaste Dirk van der Niepoort, afstammeling in de zesde generatie van de van oorsprong Nederlandse oprichters van Niepoort. Het Nederlandse paspoort wordt door de huidige eigenaren nog met trots gedragen. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe.

Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports. Onder andere werden enkele mooie wijngaarden verworven, de beste garantie voor fruit van topkwaliteit.

 

Niepoort Porto is ook verkrijgbaar in 10 year, 30 year, LBV, Colheita en Vintage.

 

Colheita

De colheita is een van de specialiteiten van Niepoort. Colheita is een bijzondere tawny, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. Deze wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten, om te worden gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Waar bij een ´gewone´ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, daar is een colheita van jaar tot jaar iets anders van karakter. Dat is een van de charmes van dit bijzondere type port. Colheita is ook veel complexer dan een reguliere tawny. Colheita heeft een oranjebruine kleur en de geur is vol, bevat veel zwoelheid, zoet en chocola, heerlijk kruidig en breed en is complex. Colheita heeft een smaak waarbij de nadruk ligt op elegantie en finesse, fijnzinnig, niet te zoet, mooi belegen, rozijnen en noten en in port geweekte pruimen. Colheita is lekker bij gerijpte, krachtige kazen, crème caramel en desserts met niet te veel zoet.

 

Vintage

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud.

Eigen producten

Gemertse jonge jenever
Royalven
Gemertse kruiden-bitter
Peelwipper
Wajwatter
Brabants bont koffie likeur

 

Producten bestellen

Wilt u producten bestellen of reserveren? Neem dan contact met ons op.

Bestellen en reserveren