Over ons | Openingstijden | Contactformulier

Geschiedenis

‘BURGEMEESTER en WETHOUDERS van GEMERT gezien een op 16 juni 1925 ingevolge artikel 14 der Drankwet inkomen verklaring van HENDRIKUS VAN DE VEN van beroep caféhouder, wonende te GEMERT, berichttende dat hij volhardt bij zijn verzoek d.d. 12 April 1922 om vergunning voor den verkoop van sterken drank in het klein in de gelagkamer links van den hoofdingang van het perceel ….’Zo begon de vergunning in 1922, welke in 1925 formeel werd bekrachtigd en waarmee Drankenhandel Het Oude Vat formeel toestemming kreeg voor de verkoop van sterke drank. Nu, 90 jaar later, is Drankenhandel Het Oude Vat uitgegroeid tot een regionale drankenspecialist.

Hendrikus van de Ven was in 1922 de grondlegger. Hij opende in kerkdorp De Mortel een café annex slijterij, de opslag van de te verkopen drank was in de gelagkamer van het café.

In 1930 verhuisde het café en de verkoop van drank naar de Oudestraat in Gemert. Daar begon Jan van de Ven, vader van huidige eigenaar John, naast de verkoop van drank tevens een kruidenierswinkel. Men haalde boekjes met bestellingen bij klanten thuis op en men bracht de boodschappen bij de klant thuis. Dit gebeurde in Gemert maar ook in De Mortel. Langzamerhand begon de verkoop van drank een steeds groter aandeel te worden, in het magazijn van de kruidenierswinkel werd toen officieel een slijterij ingericht.
.

Alweer 30 jaar geleden namen de huidige eigenaren, John en Anita, het bedrijf over. John was in het bedrijf opgegroied en had na schooltijd en later na zijn werk altijd de handen uit de mouwen gestoken om mee te helpen in de zaak. Na 5 jaar gewerkt te hebben bij de Mars nam hij Het Oude Vat over. Een van de eerste veranderingen was het beëindigen met de verkoop van kruidenierswaren. Zo kon hij zich volledig toeleggen op de verkoop van drank. Zo breidde hij het assortiment uit met een ruime keus aan gedistilleerd.In een korte tijd groeide Het Oude Vat uit zijn jas, de drank stond in alle kamers van het pand op de Oudestraat opgeslagen, ook in de badkamer stond het vol. Toen werd het tijd om naar een nieuwe locatie te gaan kijken. Deze werd gevonden aan de Sint Annastraat, waar Het Oude Vat tot op de dag van vandaag gevestigd is.

Sindsdien zijn het assortiment en de diensten toegenomen: er is een ruim assortiment wijnen, buiten- en binnenlandsgedistilleerd, whisky´s, speciaal bieren en Het Oude Vat heeft eigen producten zoals Brabants Bont, Peelwipper, Royalven bier, Waijwatter, Gemertse Kruidenbitter en Gemertse Jonge Jenever.Drankenhandel Het Oude Vat heeft ook een eigen drank- en partyservice, heeft een eigen 24-uurs bezorgdienst en is gespecialisserd in originele en persoonlijke drankcadeau´s.

Al 90 jaar weet Drankenhandel Het Oude Vat wat genieten is: U beleeft er keer op keer opnieuw een wereld van dranken!

 

Het Oude Vat op Twitter

Naar onze Twitter pagina